Hudpleie/Djuprens

 

 

Aktive hjemmeprodukter og salongbehandlinger

Cosmeceutical produkter er aktive og konsentrerte, og de selges derfor kun av hudpleiere og leger. Alle produktene er dermatologisk testet og er trygge selv for en hypersensitiv hud. Produktene er helt uten parfyme og andre ingredienser som kan virke irriterende eller komedogene (fremkalle sorte prikker og kviser). Seriene omfatter hud- og kroppsprodukter til daglig bruk, samt salongbehandlinger som forsterker og fremskynder effektene. Hjemmeproduktene kan kjøpes og brukes uavhengig av behandlinger med gode resultater.

Hva er AHA, Fruktsyre og Glykolsyre?

En av dei viktigste ingrediensen i cosmeceuticals er AHA-molekylet glykolsyre. AHA (Alpha Hydroxy Acids) er en betegnelse for flere ulike molekyler med enkelte fellestrekk, men som varierer i form, størrelse og vekt. AHA-molekylene finnes naturlig i flere ulike frukter og kalles derfor ofte fruktsyrer. Glykolsyre er det aller minste AHA-molekylet og finnes bl.a. i sukkerroer. Andre kjente AHA-molekyler er Lactic Acid (i melk), Malic Acid (i epler), Tartaric Acid (i druer) og Citric Acid (i sitrusfrukter). Forskning har vist at glukolsyre har en unik effekt på huden, og langt bedre enn andre AHA-molekyler. Dette skyldes bl.a. at glykolsyren er minst og dermed trekker best inn i huden.

Patentbeskyttede AHA-Formler

To amerikanske forskere, Dr. Van Scott og Dr. Yu, regnes over hele verden som pionerene innen AHA-forskningen. Det er nå 25 år siden de publiserte sine første forskningsresultater om AHA og glykolsyre. Forskerne patentbeskyttet de mest effektive AHA-formlene og inngikk et samarbeide med legemiddelfirmaet Allergan (da Herald Pharmacal) om produksjon av produkter basert på disse formlene. Allergan lanserte det aller første glykolsyre-produktet på markedet allerede i 1983. Senere utviklet de serien M.D. Formulations (= legens formler) som er blitt en stor suksess både i USA og på verdensmarkedet. Allergan er i dag verdens ledende firma innen både AHA- og A-vitamin forskning.